Shir Hatzafon udtaler i forbindelse med terrorangrebene i København

Kære medlemmer og venner af Shir Hatzafon

Det var forfærdelige nyheder, vi vågnede op til i weekenden. Vi er rystede over  angrebet på en fest i Det Jødiske Hus bag synagogen i Krystalgade og lørdagens angreb på et debatarrangement på Østerbro.

Dan Uzan, en 37-årig jødisk mand, blev dødeligt skudt, da han kontrollerede indgangen til synagogeområdet, mens en Bat Mitzvah fest var i gang. Vores bønner og tanker går nu til Dan Uzans familie og venner, og også til familie og venner af filminstruktør Finn Nørgaard, der i går blev myrdet i kulturhuset Krudttønden, og til de fem politifolk, der blev såret, mens de var på vagt.

Shir Hatzafons bestyrelse har været i direkte kontakt med ledelsen i Det Jødiske Samfund i Danmark, både for at udtrykke vores medfølelse og for helt praktisk at fortsætte med at yde vores del af det gode samarbejde, som vi har sammen omkring sikkerheden.

De ekstremistiske mordere i Paris og København har forsøgt at få os til at tie i skræk. Vi vil ikke lade deres grusomheder kue os, men vi vil derimod fortsætte med at beskytte og styrke vores jødiske fællesskaber, og også fortsætte med at engagere os udadtil i samfundet. Det er i denne ånd, at vi nu fastholder vores planlagte aktiviteter: gudstjenester i den kommende tid og vores deltagelse i Øresundslimmud.

Vi er løbende i kontakt med Det Jødiske Samfund i Danmarks sikkerhedsordninger og politiet, der er informeret om vores kommende aktiviteter og vil yde den relevante sikkerhed.

Jesper Yoel Andersen
formand for Shir Hatzafon