Det jødiske Danmark

Selvom jøder i Danmark helt tilbage fra den første jødiske bosættelse i 1600-tallets Lykstad (i dag Glückstadt i Holsten, Tyskland) altid har udgjort en meget lille minoritet, så er dansk historie rig på jødiske fodaftryk. Frem til slutningen af det 19. århundrede havde de fleste danske købstæder på et tidspunkt haft en lille jødisk befolkningsgruppe eller endda en organiseret menighed. Rundt om i landet kan den jødiske tilstedeværelse ses i form af gamle jødiske begravelsespladser og i Faaborg og Horsens findes stadig bygninger, der har fungeret som synagoge.

I dag bor de fleste jøder i det storkøbenhavnske område. Der findes ingen sikre tal for hvor mange jøder, der bor i Danmark; tallet kan være alt fra 5-15.000 alt efter hvilken definition man benytter for, hvem der er jøde. Ét er dog sikkert, jøder udgør også i dag en meget lille minoritet.

På trods af den jødiske minoritets ringe størrelse, så emmer især København af jødisk liv og kulturelle tilbud. På siden her vil du kunne finde links til andre hjemmesider, med et jødisk indhold i Danmark samt præsentationer af forskellige jødiske tilbud i københavnsområdet og resten af landet.

Links -generelt: 
Scroll to Top