Dødsfald

Den 2. maj 2009 blev en milepæl for progressiv jødedom i Danmark idet ambitionen om at etablere en Progressiv Jødisk Begravelsesplads tog et væsentligt skridt frem mod at blive en realitet. Ved en stiftende generalforsamling denne dag blev en ny fritstående organisation med navnet Fonden for den Progressive Jødiske Begravelsesplads oprettet. Fonden har i skrivende stund modtaget skriftlige indmeldelser fra mere end 20 personer og vi er vidende om, at flere er på vej.

Målsætningen med den nye fond er at den skal fungere som den juridiske, økonomiske og administrative platform for selve begravelsespladsen. Gennemførelsen af projektet sker i et tæt samarbejde med Københavns Kommunes Center for Kirkegårde. Fonden skal tillige også udvikles til at udgøre fundamentet for et Progressivt Jødisk Begravelsesselskab (Chrevra Kadisha). Begravelsesselskabets mission vil være med kort varsel at kunne yde assistance og støtte til de efterladte efter et medlem, der er gået bort. Denne hjælp skal foregå på mange plan bl.a. med at bidrage til at løse de konkrete opgaver omkring selve gennemførelsen af en begravelse/bisættelse, men også i form af at kunne yde assistance til de efterladte på andre områder i den svære tid efter at livet er slut for en nær og kær.

Vi opfordrer alle, der sympatiserer med de liberale og tolerante livsanskuelser, der udgør de bærende elementer i moderne Progressiv Jødedom, til at melde sig som medlemmer af den nystiftede begravelsesfond. Medlemskabet af fonden er fastsat til 250 kr. om året og er ikke kædet sammen med et krav om anskaffelse af en gravstedsret med evig vedligeholdelse.

Ønsker du yderligere informationer om et medlemskab af Fonden for den Progressive Jødiske Begravelsesplads eller om de gældende betingelser for køb af en gravstedsret med evig vedligeholdelse, bedes du sende en e-mail tilshirhatzafon@mail.dk eller du kan lægge en besked på vores telefonsvarer 2370 9757 med dit navn og telefonnummer.

Scroll to Top