Shabbat

Det siges populært at “mere end Israel har holdt shabbaten, har shabbaten holdt på Israel”.

Shabbat er den vigtigste rituelle handling i jødedommen. Shabbat er den eneste rituelle handling der er nævnt i de ti bud. Shir Hatzafon tilbyder medlemmer og andre at fejre shabbat i fælleskab en gang om måned fra september til og med juni. Det sker den shabbat, der indledes den første fredag i måneden.

Shir Hatzafon tilbyder medlemmer og andre at fejre Shabbat på lørdag morgen i fælleskab en gang om måned fra september til og med juni. Det sker den shabbat, der indledes den første fredag i måneden.

Hos Shir Hatzafon fejrer vi shabbat fredag aften med en kiddush, hvor vi velsigner shabbaten med at tænde shabbatlys, sige velsignelser over kiddushvin og challot (to shabbatbrød) samt synge nogle shabbatsange. Efterfølgende sidder vi sammen og nyder en vegetarisk/milchik (mælk) sammenskudsmiddag. Det sker den første og tredje fredag i måneden, nogle gange personligt, hybrid eller kun online.

Lørdag morgen er der shabbatgudstjeneste, der indledes kl. 10 og varer ca. to timer. Gudstjenester hos Shir Hatzafon ledes af vores rabbiner eller cantor  samt musiker. Kendetegnende for gudstjenester hos Shir Hatzafon er den store mængde af musik og sang, der er indbygget i gudstjenesten, foruden en aktiv deltagelse af menighedens medlemmer under gudstjenesten.

Vi anbefaler at du sender os en mail på shir@shirhatzafon.dk og vi skal så sørge for at du vil blive vel modtaget og hjulpet.

Hvis du vil lære mere om shabbat, kan vi anbefale den nordamerikanske Union for Reform Judaism link,  hvor du kan downloade tekster og lytte til lydfiler.

Scroll to Top