Tilhørsforhold

Shir Hatzafon er åben for alle, der kan tilslutte sig menighedens religiøse linie og forankring i progressiv jødedom.
Shir Hatzafon opererer med to kategorier af tilhørsforhold. For det første skal man være fyldt 18 år. Ansøgning om tilhørsforhold kan sendes til bestyrelsen på e-mail:shir@shirhatzafon.dk.
En ansøgning skal indeholde udførlige kontaktoplysninger, en personlig beskrivelse af bl.a. jødisk tilknytning samt begrundelse for ansøgning om tilhørsforhold til Shir Hatzafon.

Kategorier af tilhørsforhold
Shir Hatzafon opererer med to kategorier af tilhørsforhold:

  • Fuldt tilhørsforhold
  • Associeret tilhørsforhold

Fuldt tilhørsforhold er muligt for personer, som kan anerkendes om jøde iflg. Shir Hatzafons vedtægter.

Shir Hatzafon anerkender alle som jøder med mindst en jødisk forældrer, der er opvokset jødisk og ikke har været optaget i en ikke-jødisk trosretning. Fuldt tilhørsforhold indebærer alle religiøse rettigheder, stemmeret på menighedens generalforsamling og valgbarhed til bestyrelsen.

Associeret tilhørsforhold er muligt for ikke-jødiske personer fx. ægtefæller og partnere til personer med tilhørsforhold til Shir Hatzafon, personer på Shir Hatzafons konverteringhold samt personer, der på anden måde føler tilknytning til jødedommen og kan tilslutte sig Shir Hatzafons mission. Associeret tilhørsforhold indebærer stemmeret på Shir Hatzafons generalforsamling.

Scroll to Top